Hyppää sisältöön
Yläbanneri
Olet tässä: TENERGIA OY - Ajankohtaista - Uusi Suomen toiseksi suurin sähkönmyyntiyhtiö hakee valtakunnallista kasvua
Näytä/piilota pikalinkit


Kirjaudu energiatilille
Huolto- ja häiriötiedotteet
Ota yhteyttä
Facebook
 

Lahti Energia Oy, Oulun Energia Oy, Oulun Sähkönmyynti Oy:n osakkaat, Oulun Seudun Sähkö, Pori Energia Oy ja Vantaan Energia Oy ovat solmineet esisopimuksen sähkönmyynti- ja asiakaspalveluliiketoimintojensa yhdistämisestä.  

Uusi yhteisyritys koostuu kahdesta yhtiöstä; sähkönmyynti- ja palveluyhtiöstä. Sähkönmyyntiyhtiöstä tulee asiakasmäärältään Suomen toiseksi suurin yli 400 000 asiakkaallaan. Sen tavoitteena on kasvaa Suomen suurimmaksi toimijaksi kasvattamalla omistajapohjaa ja hankkimalla uusia asiakkaita. Asiakaspalveluun ja laskutukseen keskittyvästä palveluyhtiöstä muodostuu heti alkuvaiheessa yksi Suomen suurimmista energia- ja infrastruktuuritoimialan palveluntarjoajista, joka tarjoaa asiakaspalveluja myös muille toimijoille ja toimialoille.

Yhteisyrityksellä on tarvittavat resurssit ja osaaminen kehittää ympäristöystävällisiä uudenlaisia palveluja ja tuotteita, joita asiakkaamme haluavat. Järjestelyllä tavoitellaan sähkönmyynti- ja asiakaspalvelumarkkinoilla ylivertaista asiakaskokemusta sekä kilpailukykyistä hintatasoa. Asiakkaat ovat kiinnostuneita energiankulutuksen vähentämisestä sekä edellyttävät toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Järjestely toteutetaan liiketoimintasiirrolla, jossa osakasyhtiöt siirtävät sähkönmyynti- ja asiakaspalveluliiketoiminnot yhteisesti omistettavaan konserniin. Tavoitteena on lanseerata yhtiöiden uudet brändit syksyn aikana. Uusien yhtiöiden on suunniteltu aloittavan toimintansa alkuvuonna 2020.

Osakasyhtiöiden nykyinen sähkökaupan ja asiakaspalvelun henkilöstö tulee siirtymään yhteisyrityksen palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Muutos koskee yhteensä noin 110:aa henkilöä.  

"Kova kilpailu sähkömarkkinoilla Suomessa jatkuu ja tämä on johtanut siihen, että alalla on tapahtunut useita myyntiyhtiöiden yhdistymisiä. Yhdistymisen myötä saisimme leveämmät hartiat, jotka mahdollistavat kilpailukykyisen ja asiakkaiden tarpeita vastaavan tarjonnan”, sanoo Oulun Energian toimitusjohtaja Juhani Järvelä.

”Asiakkaille tarjottavien palvelukanavien ja uusien lisäpalveluiden merkitys kasvaa tulevaisuudessa. Näiden kehittäminen ja tuotteistaminen vaatii entistä laajemmat resurssit. Tällä yhteistyöllä pystymme tulevaisuudessa varmistamaan asiakkaillemme edullisen sähköenergian lisäksi markkinoiden parhaat palvelut”, kertoo Oulun Seudun Sähkön toimitusjohtaja Risto Kantola.

Muutos ei edellytä olemassa olevilta asiakkailta mitään toimenpiteitä, vaan sähkön myyntisopimukset jatkuvat voimassaolevina uudessa yhtiössä. Tämän esisopimuksen toteuttaminen liiketoiminnaksi tulee edellyttämään mm. kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Järjestelyllä ei ole vaikutusta osakasyhtiöiden muihin liiketoimintoihin, kuten esimerkiksi kaukolämpöliiketoimintaan tai eriytettyihin sähköverkkotoimintoihin. Sähkön siirtoyhtiöt palvelevat kaikkia sähkönmyyjiä tasavertaisin ehdoin eli muutoksella ei ole vaikutusta myöskään sähkön siirtohintoihin.

TENERGIA OY
Keskustie 81
95300 Tervola

Vikapäivystys puh. 0400 394 251