Hyppää sisältöön
Yläbanneri
Näytä/piilota pikalinkit


Kirjaudu energiatilille
Huolto- ja häiriötiedotteet
Ota yhteyttä
Facebook
 

Hinnastot

Sähkön hinta ja sopimusehdot

Sähkön hinta muodostuu kolmesta tekijästä: sähkön myyntihinnasta, sähkön siirtohinnasta ja veroista (arvonlisä- ja energiavero). Voit kilpailuttaa sähkön myyntiosuuden. Sähkön siirrosta vastaa aina paikallinen verkkoyhtiö, Tervolassa Tenergia.

Sähkönsiirto

Laskutus

Oomi palvelut vastaa Tenergian laskutuksesta ja maksuliikenteen hoidosta. Oomi palvelut on laskulla saajana ja laskulta näet erittelyt, mistä palveluista lasku muodostuu. 

Haluamme tehdä sähkölaskun maksamisen sinulle mahdollisimman helpoksi ja joustavaksi. Voit valita sinulle sopivimman laskutusvälin, eräpäivän ja laskutustavan. 

Sähkölaskusi saat  valintasi mukaan ympäristöystävällisenä e-laskuna tai perinteisenä paperilaskuna. E-lasku on parempi vaihtoehto perinteiselle paperilaskulle niin laskun maksajan kuin laskuttajankin näkökulmasta.

 

Tietoa laskutuksesta

Kysyttävää laskusta tai laskutusvaihtoehdoista?

Poimi talteen tärkeimmät ohjeet ja energialaskujen maksaminen on entistä sujuvampaa!

 

Laskun maksaminen

Kätevin maksutapa on e-lasku. Tilaamalla laskut verkkopankkiisi, saat laskut nopeasti ja varmasti. Sähköinen lasku ei eksy matkalla, sen voi laittaa maksuun automaattisesti tai voit hyväksyä sen maksuun itse tarkastuksen jälkeen.

  • E-lasku on ympäristöystävällisempi vaihtoehto paperilaskulle, saat e-laskun suoraan omaan verkkopankkiisi.
  • Yritysasiakkaana saat verkkolaskun käyttöösi ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme ja ilmoittamalla yrityksesi verkkolaskutiedot.
  • Sähköpostilaskun saat ilmoittamalla sähköpostiosoitteesi asiakaspalveluun
  • Mikäli käytössä ei ole e-laskua, verkkolaskua tai sähköpostilaskua, saat laskusi perinteisenä paperilaskuna postin mukana

 

Laskutusväli sopivaksi

Voit maksaa laskusi neljä, kuusi tai kaksitoista kertaa vuodessa. Laskutusvälin valinta hoituu sopimusta tehdessäsi tai voit muuttaa nykyisen laskutusvälin sinulle sopivaksi ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

 

Laskun eräpäivä

Laskun eräpäivä on 14 päivää laskun päiväyksestä. Jos tarvitset lyhyen maksuajan laskulle, sinulla on kuluttajana-asiakkaana eräpäivän jälkeen 10 päivää aikaa maksaa lasku ilman maksumuistutusmaksua ja siitä aiheutuvia kuluja. Lähetämme maksumuistutuksen 14 päivää alkuperäisen eräpäivän jälkeen ja siihen lisätään maksumuistutuksesta ja viivästyksestä aiheutuneet kulut.

Jos tarvitset pidemmän maksuajan tai neuvoja laskun maksamiseen, sinua palvelee yhteistyökumppanimme Ropo Capital.

 

Ohjeet e-laskun käyttöönottoon

E-lasku on helppo ja vaivaton tapa maksaa laskuja. Myös ympäristö kiittää, kun laskuja ei enää lähetetä paperisena kotiin. Kaikki laskun maksamiseen tarvittavat tiedot ovat valmiina e-laskulla, sinun tehtäväksesi jää vain laskun hyväksyminen verkkopankissa. E-laskun voi myös asettaa automaattiseen maksuun.

1. Tee e-laskusopimus omassa verkkopankissasi. Sopimuksen tekoa varten tarvitset laskuttajan nimen, asiakasnumeron ja laskutusperustetunnuksen, tiedot löydät laskultasi.

2. Valitse e-laskun lähettäjä ja haluamasi laskut:

Laskuttaja: Tenergia Oy

Laskunaihe: sähkölasku

3. Ilmoita asiakasnumerosi ja laskutusperustetunnus. Löydät nämä tiedot viimeisimmältä sähkölaskultasi tai sopimuksestasi.

4. Nyt sinulla on voimassa oleva e-laskusopimus. Saat jatkossa laskut suoraan verkkopankkiisi jo yleensä seuraavasta laskusta lähtien.

 

Kysyttävää laskusta tai laskutuksesta?

Jäikö vielä kysyttävää? Ole yhteydessä asiakaspalveluumme:

Asiakaspalvelun yhteystiedot

Puh: 08 477 010

Sähköposti: asiakaspalvelu@aspa.tenergia.fi

TENERGIA OY
Keskustie 81
95300 Tervola

Vikapäivystys puh. 0400 394 251